III. Horgász Tábor

III. Horgásztábor

2009. július 23-26.

Ezúton szeretnék tájékoztatást adni róla, hogy a Máriapócsi Horgász Egyesület immár harmadik alkalommal szervezte meg a Máriapócsi Horgásztábort. Az idei évben 2009. július 23-26-a között 16 gyerek részvételével. A legfiatalabb gyerek horgász Mitrócsák Dóra volt, aki mindössze öt éves. A gyerekek az előző évekhez hasonlóan most is számos programon vehettek részt a horgászat mellett.

Több előadást is meghallgathattak, többek között a következőket:

  • Fesztóry Sándor: A horgászatról általában, horgászat és a halfogás alapjai.
  • Varga Pál: Pergető horgászat.
  • Tóth Árpád: Környezetvédelem fontossága.
  • Takács Árpád: Napjaink veszélyei a fiatalok körében, alkohol, drog és a dohányzás veszélyei, balesetmentes közlekedés.
  • Szakács Zsolt: Úszós horgászat bemutatása, és szerelék összeállítása.

P. Szocska A. Ábel atyának köszönhetően ellátogathattunk a helyi Kolostorba, ahol a gyerekek betekintést nyerhettek a szerzetesi életbe és megismerhették Máriapócs Város történetét.

A tábor idén sem valósulhatott volna meg támogatóink nélkül, akiknek ezúton is köszönjük felajánlásukat és segítségüket.

A tábor különlegessége, hogy ennyi halat a táborozók még soha nem fogtak, hiszen mindenki fogott nemes halat. A legnagyobb nemes halat Golenya Krisztián fogta 2, 2 kg –os pontyot. Több mint tíz kilogramm halat fogott Ifj. Sitku Csaba, Ifj. Bakó Zsolt és Bordás Edvárd.

A gyerekekkel úgy Bucsuztunk el egymástól, hogy jövőre ismét találkozunk akkor már negyedik alkalommal.

 

M á r i a p ó c s, 2009. július 27.

                                                                       Tóth Árpád sk.

                                                                       HE Elnöke