I. Horgász Tábor

„Tiszta víz, rendezett vízpart” cím

 

A Máriapócsi Horgász Egyesület sikeresen pályázott a „Tiszta víz, rendezett vízpart” cím elnyerésére. A pályázatot a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Magyar Országos Horgász Szövetség írta ki még a tavalyi év folyamán. Idén februárban kaptunk róla értesítés, hogy pályázatunk pozitív elbírálásban részesült.

2009. március 13-án Budapesten a Magyar Országos Horgász Szövetség székhelyén vehettük át a díjat.

Nem kis munka eredménye ez, hiszen a Magyarországon működő és bejegyzett 1100 horgász egyesület közül mindössze hat horgász egyesület és egy megyei szövetség vehette át ezt a díjat. Külön eredmény, hogy három megyei horgász egyesület kapta meg a címet.

Az oklevél mellé az Egyesület pénzjutalomban részesült környezetvédelmi céljainak megvalósításához. Itt is szeretném kiemelni, hogy csak a közös munka eredménye vezetett a cím elnyeréséhez.

Szeretném külön köszönetemet kifejezni az Egyesület tagjainak, támogatóinknak, segítőinknek. Köszönettel tartozunk Máriapócs Város Polgármesterérének és Képviselő Testületének is.

Bízunk benne, hogy minden horgász egyesület fokozott figyelmet fordít a környezetvédelem fontosságára.

 

 

A képen Tóth Árpád átveszi az oklevelet.

 

M á r i a p ó c s, 2009. március 16.

Tóth Árpád sk.

HE Elnöke

 

I. Horgásztábor Máriapócson            

 

Ezúton szeretnék tájékoztatást adni róla, hogy 2007. július 27-29. között a máriapócsi HE. horgásztábort szervezett a helyi gyerekeknek.

A táborban tizenöt gyerek vett részt, ahol előadásokat hallgattak meg. Többek között Fesztóry Sándor Úrtól, aki a Sporthorgász Egyesületek Sz-Sz-B megyei Szövetségének ügyvezető igazgatója.  A gyerekek odafigyeléssel és örömmel hallgatták előadását.

Varga Zsolt a máriapócsi Rendőrőrs parancsnok a közlekedésről és az alkohol-, valamint a drog fogyasztás veszélyeiről beszélt nekik.

Tamás László erdésszel a közeli erdőben tettek egy kisebb sétát, ahol megismerhették a fa fajtákat és a vadon élő állatokat.

A második napon rendezett horgász verseny eredményei:

                        -I.: Ifj. Bakó Zsolt

                        -II.: Novák Zsolt

                        -III.: Májer András

Külön díjazásra került Golenya Balázs a legfiatalabb horgász, hiszen csak még négy éves és az ötödik helyet szerezte meg a horgászversenyen.

A gyerekek véleménye szerint izgalmas, tanulságokban gazdag három napot töltöttünk együtt.

Külön köszönjük az állandó segítőinknek a munkát és mindazoknak is, akik segítettek a megszervezésben.

Köszönjük a vállakózóknak felajánlásaikat, hiszen a tábor költségeinek több mint kétharmadát ők finanszírozták. 

Úgy váltunk el egymástól, hogy jövőre ismét megrendezésre kerül akkor már a

II. Máriapócsi Horgász Tábor. 

 

Kelt, 2007. augusztus 5.